Blog & Whitepapers

Breadcrumbs

Deutsche Bank al eerder in opspraak vanwege omgang met personeel

Eerder deze maand kwam Deutsche Bank in het nieuws over de omgang met haar 18.000 wereldwijde werknemers in aandelenhandel die met ontslag te maken hebben. De bank ontving veel kritiek omdat ze niet alleen werknemers op de hoogte brachten op een zondagavond dat zij werden ontslagen, maar ook dat ze werknemerspassen annuleerde en de toegang tot het gebouw de volgende maandag al weigerde.

Ontslagen medewerkers weken lang toegang tot e-mails

Nu is gebleken dat veel van de werknemers, die een paar weken geleden zijn ontslagen, een aantal weken na het verlaten van Deutsche Bank toegang hebben gehad tot het interne e-mailsysteem van het bedrijf. Dit bracht het risico mee op mogelijke blootstelling van zowel werknemers- als klantinformatie.

Bevindingen door Bloomberg

Bloomberg rapporteerde dat de bank bijna alle communicatie heeft beoordeeld en geen aanwijzingen heeft gevonden dat 'koersgevoelige informatie wordt gecommuniceerd of dat er iets anders misgaat', zei een woordvoerder van de kredietgever in Frankfurt in een verklaring. De toegang tot handelssystemen werd onmiddellijk uitgeschakeld toen de medewerkers werden ontslagen, legde hij uit. "Een klein aantal werknemers bleef gedurende een beperkte periode toegang hebben tot hun zakelijke e-mails via persoonlijke apparaten," zei hij. "Toegang tot zakelijke e-mails is nu volledig ingetrokken."

Niet de eerste beschuldiging van wanbeleid Deutsche Bank

Dit incident is echter niet de eerste keer dat Deutsche Bank wordt beschuldigd van het verkeerd beheren van haar besturingselementen en computersystemen. In voorgaande jaren hebben deze systemen de schuld gekregen voor wangedrag dat resulteerde in boetes van in totaal meerdere miljarden dollars vanwege de enorme groei en een gebrek aan interne communicatie.

CEO Deutsche Bank trekt 4 miljard euro uit voor beveiliging gehele systeem

Deutsche Bank bevestigde dat de huidige Chief Executive Officer (CEO) Christian Sewing momenteel ongeveer £ 3,7 miljard investeert in onderzoek en ontwikkeling met betrekking tot verdere beveiliging van het gehele systeem. Terwijl meerdere duizenden werknemers door het bedrijf zijn ontslagen, stelt de Financial Times het aantal werknemers dat toegang tot de interne systemen heeft behouden op ongeveer 50, waarvan één equity-verkoper in staat was om ongeveer 450 e-mails via externe toegang te verzenden na ontslag van het bedrijf.

Source: HR Grapevine