AVG en Privacy

" All you need is a plan, the roadmap, and the courage to press on to your destination."

- Earl Nightingale

AVG: van analyse naar implementatie

De Algemene Verordeing Gegevensbescherming (AVG) is sinds 25 mei 2016 van kracht en wordt sinds mei 2018 gehandhaaft. U bent wettelijk verplicht zich hieraan te houden als u persoonsgegevens verwerkt. Voor velen is het onbegonnen werk of men ziet door de bomen het bos niet meer. Ik help u met het implementeren van de AVG en het (waar nodig) aanpassen of verbeteren van huidige technische en organisatorische maatregelen. Ik vind het belangrijk dat u voldoet aan de AVG, en ik ben van mening dat de AVG voor uw organisatie ook een toegevoegde waarde moet hebben en u er geen 'last' van moet ondervinden.

AVG Roadmap

Ik hanteer het volgende stappenplan.

Nulmeting

GAP-analyse

Prioriteren van actiepunten uit GAP-analyse

Implementeren van actiepunten

PDCA / Monitoring & Control

 De invulling van dit stappenplan wordt mede bepaald door de situatie in uw organisatie.

 

 

Projectmatige aanpak: een kijkje achter de schermen

Ik maak (desgewenst) gebruik van een projectmatige aanpak bij AVG implementatietrajecten. Dit heeft o.a. als voordeel dat u een overzicht heeft in de vorm van een tijdlijn hoe het traject vordert en welke taken nog open staan. Het maakt het implementatietraject voor u overzichtelijker waardoor u de regie in handen kunt houden. Ook biedt deze methode, en met de software dat ik gebruik, een overzicht van de benodigde inzet van de specifieke medewerkers, waardoor u ruim op tijd uw betreffende medewerker(s) beschikbaar kunt maken. En niet in de laatste plaats geeft het u ook een overzicht van de door mij gemaakte uren en die van uw medewerkers.

In onderstaande afbeelding ziet u hoe ik achter de schermen werk om uw implementatietraject zo vlot en overzichtelijk mogelijk te maken. De betreffende software biedt ook managementrapportages die u desgewenst periodiek kunt ontvangen.

AVG implementatieproject

 

AVG implementatieproject rapport

 

 

Contact

Wilt u hulp bij het implementeren van de AVG binnen uw organisatie? Of heeft u behoefte aan een (awareness)training? Neem dan contact met mij op.