DPO as a Service

DPO as a Service

DPO as a Service is een dienst van CPRM waarbij u mij inhuurt voor een bepaald aantal uren per week of per maand. Ik adviseer u op basis van uw behoeften en complianceniveau graag over het passende aantal uren dat u DPO as a Service het beste kunt afnemen. U bepaalt altijd zelf hoeveel inzet u wenst. 

 

Wat is een DPO en wanneer heb ik er één nodig?

Een DPO (Data Protection Officer) is de Engelse benaming voor een FG (Functionaris Gegevensbescherming). De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) is een Europese privacy wetgeving die in sommige gevallen u verplicht een DPO in dienst moet hebben. Hieronder vindt u een overzicht die u helpt bepalen of u een DPO nodig heeft.

Bekijk op deze afbeelding of u een DPO nodig heeft.

*Attentie: het kan zijn dat er voor uw sector specifieke regels gelden voor het aanstellen van een DPO.

 

Aanmelden DPO bij de Autoriteit Persoonsgegevens

Wanneer u kiest voor DPO as a Service kan ik mijzelf eigen aanmelding verzorgen als uw DPO bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

 

Voordelen van DPO as a Service

Hieronder ziet u een overzicht van de voordelen van een DPO as a Service versus een interne medewerker die als DPO wordt aangesteld.

Nadelen van een INTERNE FG / DPO

 • De opstarttijd kan langer zijn wanneer de medewerker bezig is om de nieuwe taken als DPO onderdeel te maken van zijn/haar dagelijkse taken De opstarttijd kan langer zijn wanneer de medewerker bezig is om de nieuwe taken als DPO onderdeel te maken van zijn/haar dagelijkse taken
 • De organisatie zal in beginsel veel moeten investeren in training (inclusief het up-to-date blijven) De organisatie zal in beginsel veel moeten investeren in training (inclusief het up-to-date blijven)
 • Een DPO moet onafhankelijk zijn. Dat kan moeilijk zijn als de werknemer vrij moet kunnen kritiseren Een DPO moet onafhankelijk zijn. Dat kan moeilijk zijn als de werknemer vrij moet kunnen kritiseren
 • Een werknemer als DPO is wettelijk beschermd tegen ontslag Een werknemer als DPO is wettelijk beschermd tegen ontslag
 • In de meeste gevallen heeft u geen fulltime DPO nodig In de meeste gevallen heeft u geen fulltime DPO nodig

Voordelen van een EXTERNE FG / DPO

 • De juiste expertise is onmiddellijk inzetbaar. Dat scheelt tijd. De juiste expertise is onmiddellijk inzetbaar. Dat scheelt tijd.
 • U heeft geen kosten voor training U heeft geen kosten voor training
 • U kunt, in overleg, de inzet van mijn rol als DPO flexibel inzetten U kunt, in overleg, de inzet van mijn rol als DPO flexibel inzetten
 • Als uw DPO heb ik maar 1 taak: het beschermen van persoonsgegevens Als uw DPO heb ik maar 1 taak: het beschermen van persoonsgegevens.
 • Omdat ik een externe DPO ben, kan ik onafhankelijk zijn Omdat ik een externe DPO ben, kan ik onafhankelijk zijn
 • Als externe DPO kan ik mijn best practices delen die ik ook bij andere organisaties heb opgedaan Als externe DPO kan ik mijn best practices delen die ik ook bij andere organisaties heb opgedaan

 

Contact

Wilt u meer informatie over DPO as a Service of wilt u mij inhuren? Neem dan contact met mij op.