DPO as a Service

 

DPO as a Service

DPO as a Service is een dienst van CPRM waarbij u mij inhuurt voor een bepaald aantal uren per week of per maand. Ik adviseer u op basis van uw behoeften en complianceniveau graag over het passende aantal uren dat u DPO as a Service het beste kunt afnemen. U bepaalt altijd zelf hoeveel inzet u wenst.

“pri·va·cy (de; v(m))

de mogelijkheid om in eigen omgeving helemaal zichzelf te zijn:

iemands privacy schenden

zich ongevraagd met zijn privéleven bemoeien”

- Van Dale

Wat is een DPO en wanneer heb ik er één nodig?

Een DPO (Data Protection Officer) is de Engelse benaming voor een FG (Functionaris Gegevensbescherming). De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) is een Europese privacy wetgeving die in sommige gevallen u verplicht een DPO in dienst moet hebben. Hieronder vindt u een overzicht die u helpt bepalen of u een DPO nodig heeft.

Valt uw organisatie onder de AVG?

Nee? U heeft geen DPO nodig

Ja?
Bestaan uw kerntaken uit verwerkingen die regelmatige en stelselmatige observatie op grote schaal van betrokkenen vereisen?

  •  Nee? U heeft geen DPO nodig
  • Ja? U heeft een DPO nodig. Maak gebruik van onze DPO as a Service dienst.

Ja?
Bestaan uw kerntaken uit het verwerken op grote schaal van speciale categorieën van persoonsgegevens met betrekking tot strafrechtelijke veroordelingen en strafbare feiten?

  • Nee? U heeft geen DPO nodig
  • Ja? U heeft een DPO nodig. Maak gebruik van onze DPO as a Service dienst.

 

*Attentie: het kan zijn dat er voor uw sector specifieke regels gelden voor het aanstellen van een DPO. Daarnaast kan het handig zijn om een Privacy Officer in te stellen. Dit is bijna het zelfde als DPO as a Service maar dan wordt de Privacy Officer niet aangemeld bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Verder zijn de taken hetzelfde. En de kennis van een Privacy Officer is hetzelfde als die van een DPO.

 

Voordelen van DPO as a Service

De juiste expertise is onmiddellijk inzetbaar. Dat scheelt tijd. De juiste expertise is onmiddellijk inzetbaar. Dat scheelt tijd.

Ik ben gecertificeerd project-, programma-, verander- en riskmanager. Mijn aanpak is praktisch, organisatorisch en risicogestuurd. Ik ben gecertificeerd project-, programma-, verander- en riskmanager. Mijn aanpak is praktisch, organisatorisch en risicogestuurd.

U heeft geen kosten aan het opleiden van uw medewerker tot DPO U heeft geen kosten voor het opleiden van uw medewerker tot DPO.

U kunt, in overleg, de inzet van mijn rol als DPO flexibel inzetten U kunt, in overleg, de inzet van mijn rol als DPO flexibel inzetten.

Als uw DPO heb ik maar 1 taak: het beschermen van persoonsgegevens Als uw DPO heb ik maar 1 taak: het beschermen van uw persoonsgegevens.

Omdat ik een externe DPO ben, kan ik onafhankelijk zijn Omdat ik een externe DPO ben, kan ik onafhankelijk zijn.

Als externe DPO kan ik mijn best practices delen die ik ook bij andere organisaties heb opgedaan Als externe DPO kan ik naast mijn kennis ook mijn best practices delen die ik bij andere organisaties heb opgedaan.

Contact

Wilt u meer informatie over DPO as a Service of wilt u mij inhuren als DPO of Privacy Officer? Neem dan contact met mij op.

Contact met CPRM Saskia Wenge