Human Factor Security RM

"We must accept human error as inevitable -
and design around that fact"

- Donald Brewick

Human Factor Security Risk Management

Werknemers zijn belangrijke resources en moeten door de organisatie beschermd worden tegen o.a. calamiteiten op de werkvloer en pesten. Maar de organisatie moet zich ook beschermen tegen medewerkers binnen de organisatie. Uit vele onderzoeken blijkt dat de mens oorzaak nummer 1 is van datalekken en beveiligingsincidenten. Uw organisatie moet zich hiertegen beschermen door enerzijds verantwoordelijkheid te leggen bij de werknemers voor het naleven van het securitybeleid en door het risico te beperken dat zich überhaupt een incident kan voordoen anderzijds. Een Human Factor Security Risk Management beleid kan u daarbij helpen.

Het ‘Human Factor Security’ Risk Management model van CPRM

Om de hierboven genoemde risico’s te beperken, ontwikkelde ik het ‘Human Factor Security’ Risk Management model.

 

human factor security risk management model

 

Wat ik voor u kan betekenen

Ik kan een nulmeting bij u doen waarbij ik naar de verschillende activiteiten binnen uw organisatie kijk. Na afloop bied ik u een overzichtelijk actiepuntenlijst met eventuele aandachtspunten. Uiteraard kan ik u ook helpen bij de implementatie van deze actiepunten. 

Daarnaast bied ik een Human Factor Security Risk Management training aan zodat u hier zelf mee aan de slag kunt gaan.

 

Contact

Wilt u meer informatie over mijn Human Factor Security Risk Management model of wilt u hulp bij uw Human Factor Security? Neem dan contact met mij op.