Over mij

over Saskia Wenge, Dutch grown with American Roots

Familie

Mijn Amerikaanse ouders verhuisden voor hun werk van Amerika naar Kenia naar Amsterdam. Ik ben geboren in de prachtige Nederlandse hoofdstad Amsterdam en verhuisde later naar het Vlaamse deel van België. Mijn zus en ik hebben de Nederlandse taal geleerd door naar Nederlandstalige scholen te gaan en de Engelse taal vanuit onze moedertaal thuis: Nederlands opgegroeid met Amerikaanse wortels!

Opleiding en werk

Ik ben altijd in veel dingen geïnteresseerd geweest en had moeite om een van de vele mogelijkheden te kiezen. Na het behalen van mijn bachelor Bedrijfskunde (Management, Economie en Recht - wat mijn punt bewijst over moeite met kiezen) aan de Hogeschool, begon ik te werken als assistent in verschillende rollen. Van personal assistant voor CEO's en CFO's tot project assistant bij verschillende bedrijven. Ik keek overal in de keuken en wist vrij snel dat ik meer wilde en tot veel meer in staat was.

Meer opleidingen en meer werk

Binnen 2 jaar behaalde ik Practitioner-certificaten voor Project Management, Programma Management, Verander Management en Risico Management. Deze certificaten, mijn eerdere ervaring en mijn bachelor, hebben me geholpen mijn voet tussen de deur te krijgen en nog meer werkervaring op te doen. Tweetalig zijn heeft ook zeker geholpen.

Hoe ik in aanraking kwam met Privacy

Als ondernemer en werknemer heb ik verschillende projecten beheerd, een programmabureau opgezet en en deel uit gemaakt van verschillende programma's vanuit verschillende rollen. Vooral het aspect risicobeheer lijkt de rode draad te zijn in de vele projecten die ik heb beheerd. Veel van de projecten hadden aspecten van privacy-compliance en privacywetgeving en -regelgeving, wat mijn interesse wekte omdat het een op risico gebaseerde benadering is.

Sinds eind 2017 ben ik mij puur gaan bezighouden met de in 2016 geïntroduceerde AVG en cybersecurity. Mijn werk bestaat uit het uitvoeren van AVG-nulmetingen en Risk Quick Scans, het geven van AVG & Cybersecurity Awareness training en advies in zowel het Nederlands als het Engels, en natuurlijk het beheren en coördineren van AVG-, cybersecurity- en risicomanagement implementatieprojecten. Blader door mijn website voor meer informatie over mijn diensten.

over saskia

Maar wie ben ik nu echt?

Natuurlijk ben ik meer dan alleen het werk wat ik doe. In mijn vrije tijd ben ik graag bij mijn twee prachtige zwarte labradors en neem ik ze mee (of nemen ze mij mee?) op avonturen en lange wandelingen. Ik heb een passie voor dieren en waar mogelijk naai ik jasjes voor asielhonden in Roemenië en andere koude landen waar honden buiten slapen en net dat beetje extra warmte nodig hebben. Ik doe ook aan fondsenwerving voor verschillende (dieren) goede doelen.

Naast dieren ben ik ook dol op creatief bezig zijn in alle vormen (vraag mij naar Halloween!). En hou ervan om mijn creatieve materiaal en voltooide creatieve projecten te doneren aan het Ronald McDonald huis, kinderziekenhuizen en verzorgingshuizen.

Als u meer wilt weten over wat anderen van me denken, ga dan naar mijn persoonlijke referentiepagina. En laten we linken op LinkedIn, Twitter en/of Facebook.